Top Menu

Niet-aangeboren hersenletsel

Werken bij

Kijk hier voor vacatures.

Het is moeilijk om je voor te stellen wat mensen met een ernstige vorm van niet-aangeboren hersenletsel doormaken. Je normale leven is vaak in één klap verdwenen. Wij zoeken samen met de cliënten naar doelen en activiteiten om je leven opnieuw vorm te geven.

Vijf meter eigen regie

We zijn coachende begeleiders. Neem bijvoorbeeld iemand die graag een kopje koffie wil. Je kan het voor hem halen, maar je kan hem ook uitdagen het zelf te doen. Dat betekent een forse inspanning om zelfstandig bij het koffie-apparaat te komen dat vijf meter verderop staat. Maar eenmaal geslaagd is het vijf meter eigen regie die je overal kan gebruiken. Het zijn kleine doelen waar soms veel tijd overheen gaat, soms jaren. Hier willen we daar een veilige basis voor zijn. Een plek waar mensen je willen begrijpen en ondersteunen. Waar zij samen met jou doelen uiteenrafelen in dagelijkse overzichtelijke handelingen en activiteiten om verder te komen.

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel hebben vaak een lange weg te gaan naar een voor hen acceptabel leven. Het is geduldwerk. Wil je ze daarbij ondersteunen dan moet je zelf ook geduld hebben. Dat zit ‘m in allemaal kleine dingen zoals iemand rustig uit z’n jas helpen. En duidelijk zeggen wat je gaat doen en het dan ook doen. Niet over iemand praten maar met… Elkaar serieus nemen en ook kunnen lachen om menselijk onvermogen. Met z’n allen werken aan dat nieuwe leven. In welke vorm dan ook. Mieke van Arem, locatiemanager Mendel en Zeilbrug