Top Menu

Niet-aangeboren hersenletsel

Klein Industrieel Werk

De industriële werkzaamheden variëren van bijvoorbeeld: het in elkaar zetten van plantenlabels op stekers, producten inpakken, telwerkzaamheden, verzorgen van een mailing voor de openbare bibliotheek van Amsterdam, enz.

Bij de KIW werken dagelijks ongeveer vijftien cliënten. Van de begeleiders krijgt u ondersteuning bij het werken. Zij zetten het werk uit en proberen iedereen naar vermogen mee te laten werken. Met andere woorden iedereen doet wat hij of zij kan en werkt in een eigen tempo. Een rustige omgeving kan vaak geboden worden. En natuurlijk kunt u andere werkzaamheden uitproberen. Door het aanbieden van deelhandeling of samenwerken met mede cliënten komt men vaak tot een goed eindresultaat. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van eenvoudige aanpassingen. Werkplezier staat bij dit alles hoog in het vaandel.

De opdrachten komen meestal uit tuinbouwbedrijven. Omdat dit veelal in grote aantallen gaat verwachten de klanten ook productie van ons. Om een voorbeeld te geven: Een orchideeën-kweker levert 250.000 labels en stekers. Deze moeten in elkaar gezet worden. Wij produceren zo’n 20.000
labels per week. Zo kunnen wij duidelijkheid geven hoe snel we kunnen leveren en wanneer het af is.

Of een mailing van 17.000 brieven van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, die in een relatief korte tijd verwerkt moet worden. Iedereen wordt dan ingezet om brieven te vouwen, enveloppen dicht te plakken of een port-betaald stempel te zetten.

Met een beetje tijdsdruk, in een bedrijvige omgeving worden deze klussen geklaard.