Top Menu

Niet-aangeboren hersenletsel

Een veilige omgeving om te sporten

Ik heb altijd aan motorcrossen gedaan en daarna aan fietscrossen. Dat was heel belangrijk voor me. Ik had zeven verschillende modellen mountainbikes voor freeride, crosscountry en enduro/all mountain. Dat kan niet meer en ik mis nu gewoon de adrenaline. Bij De Liede sport ik dus heel veel. Ik ben hier nu drie jaar en loop weer. Dat is al heel wat. De Liede betekent voor mij een veilige omgeving om te sporten. Door mijn oogziekte zie ik weinig en een gewone sportschool kan niet meer.

Het is prettig om contact te hebben met andere mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Daarom zit ik nu ook in de gespreksgroep. Daar hoor ik van anderen hoe zij met hun beperking omgaan, wat ze doen. Ik word gestimuleerd om er zelf over na te denken. Thuis heb ik een klein kringetje. Veel kennissen uit de sport zijn weggevallen. Het is moeilijk om te accepteren dat ik veel niet meer kan maar ik heb een broer en die gaat gewoon met mij fietsen, op de tandem. Goed he.

Mijn zoon woont nog bij me en hij helpt mij enorm. Hij zegt ‘Jij bent er altijd voor mij geweest’. Ik zou natuurlijk wel een leuke vriendin willen maar op een gewone datingsite doe je niet mee met een beperking hoor, dat heb ik wel gemerkt.

Ik heb huishoudelijke hulp en ambulante begeleiding. Mijn ambulante begeleider gaat mee naar afspraken in het ziekenhuis en helpt om bijvoorbeeld overzicht te houden over mijn administratie. Dat helpt mij weer om zelf de regie te houden.

Lees hier meer over De Liede.

Comments are closed.